Informació del Menjador

Una  labor conjunta entre la Comissió de menjador, Serunion i l’escola: 

La Comissió de Menjador de l’AFA és formada per mares i pares de l’escola que dediquen el seu temps de manera altruista a treballar pel bon funcionament d’aquest servei.

Ens reunim cada vegada que ho necessitem ja sigui amb els membres de la comissió, amb el nostre coordinador de Serunion o amb l’escola.

Tenim molt contacte amb l’equip directiu de l’escola i el seu projecte educatiu; ens assessoren i ens ajuden quan cal. Seguim la mateixa línia i formem un bon equip!

Sempre en constant evolució i millora. Ens agrada escoltar les necessitats de l’escola i els consells de Serunion. Entre tots sumem per garantir un servei de qualitat, proper on els infants hi estiguin còmodes.

A la nostra escola tenim Cuina Pròpia i tot el menjar es cuina a l’escola, no rebem aliments precuinats. 

La renovació de la cuina l’estiu de 2016, ens ha permès taules de treball àmplies, zona de fogons amb una bona campana extractora, zona de piques i rentavaixelles còmode i neveres grans i àmplies. Tenim la sort que la cuina és gran.

L’any 2017 vam adquirir un forn de cocció mixta al vapor que millora molt positivament la cocció i el tracte dels aliments. Els infants poden gaudir de verdura cuita al vapor i molts altres plats, a més a més de optimitzar recursos ja que permet fer vàries elaboracions al mateix temps. La cuinera ha fet cursos per treure’n el màxim de rendiment.

El setembre del 2021 es va comprar un rentavaixelles industrial molt funcional amb una taula annexada on a sota es poden endreçar correctament les safates per al seu assecat i a sobre treballar com a zona neta. 

Aspectes pedagògics del menjador

  • A l’hora del menjador es fa un reforç dels hàbits que s’ensenyen a casa; menjar amb coberts, ben asseguts, normes d’higiene, etc. Amb l’exigència adequada a cada etapa del infant.
  • A l’estona d’esbarjo es presenten propostes d’activitats, es respecte el joc lliure i s’acompanya als infants. Els monitors son els adults de referència, participen ja sigui amb la seva presència, fent de moderadors o de dinamitzadors de les activitats i el temps. 
  • Participem en el projecte interdisciplinari de l’escola! al 2on trimestre celebrem un dinar en consonància amb el tema escollit. 
  • Tenim sorpreses durant el curs amb dinars dinàmics i divertits! Unes postres especials per un dia especial, un menú escaient a la celebració d’una diada, etc. 
  • Celebrem el Nadal amb un dinar especial la darrera setmana del 1er trimestre. 
  • Celebrem el final de curs amb un dinar especial la darrera setmana del 3er trimestre. 
  • Serunion també té un projecte pedagògic al qual ens afegim. Cada any varia. S’informa a les famílies de les activitats que es fan a través de l’app de ColeChef.

Persones referents al menjador:

La cuinera: La Sílvia; fa més de 9 anys que porta la cuina del menjador del Ribatallada, és treballadora, molt implicada, sempre disposada a reciclar-se i a aprendre coses noves! Coneix bé als alumnes i és accesible durant l’estona del menjador, tots la coneixen!

El Coordinador: L’Aitor, també amb una llarga trajectòria a l’escola més de 7 anys, vetlla pel bon funcionament del servei. A més a més, dur un dels grups del segon torn. Referència de tots els monitors i monitores. Dinamitzador excel·lent del temps, de les activitats i dels alumnes i els monitors!
El curs 22-23 el trobareu a l’hora d’atenció a les famílies, els dimecres de 9 a 10h al menjador de l’escola.

Fets més significatius del menjador:

  • Curs 2014-2015 – Ens adherim a Serunion
  • Estiu 2016 – fem la cuina nova!
  • Estiu 2017 – comprem forn cocció mixta al vapor
  • Curs 2017-2018 – incorporació primer aliments ecològics (pasta, llegums, arròs i 1 peça de fruita a la setmana)
  • Curs 2017-2018 – s’incorpora monitora de 5º i 6º que parla en anglès als alumnes
  • Curs 2018-2019 – nou aliment ecològic es suma a la llista! (iogurt)
  • Curs 2020-2021 – Es traspassa la gestió a Serunión per mitjà de l’APP “ColeCHEF”
  • Curs 2021-2022 – comprem rentavaixelles nou, la monitora d’anglès costa molt de trobar i prioritzem que encaixi en el projecte. 
  • Curs 2022-2023 – Atenció presencial a les famílies, dimecres de 9h-10h al menjador de l’escola
  • Curs 2022-2023 – Iniciem Projecte Plats: es canvien les safates per plats, dinem com a casa! més enllà del canvi pròpiament dit: càrrecs de parar taula, consciència de la quantitat que ens servim, classificació plats i coberts al desparar taula, reciclatge
  • Curs 2023-2024 – Es compra un nou arcó congelador

Un dia qualsevol al menjador. 2021.

Estiu 2016, canvis a la cuina! Molt emocionats que el projecte arrenqui!

Estiu 2016, canvis a la cuina! Molt emocionats que el projecte arrenqui!

77ccbd59 da50 4af9 841c 1cc6202001de

Cartell de la Festa d’Inauguració de la cuina, curs 2016-2017. Els pares la van poder veure i passejar-s’hi!

Dinars de colors 2017 2018

Dinar de colors celebrat al febrer, curs 2017-2018

Dinar tematic Xina 2017 2018

Dinar Temàtic de la Xina, curs 2017-2018