Benvinguts

Benvinguts a l’AFA del Ribatallada

Crida a participar l’AFA
Hola, ribatalladencs i ribatalladenques! 👋 A l’AFA fem molta feina! i ja sigui perquè els fills deixen l’escola o bé per motius personals o laborals, sempre hi ha voluntaris de l’AFA que han de fer un pas enrere. Ens cal gent nova engrescada per mantenir la vitalitat de l’AFA!

Les comissions que hi ha ara són:

MENJADOR 🥦🥕
EXTRAESCOLARS🤸🏼‍♀️♟️
XERRADES 👩🏻‍🎓🧑🏽‍🏫
BIBLIOTECA📚
COMUNICACIÓ 📲📢
MILLORES i SOCIAL 🔨🚲
FESTES 🥳🌰🐉
RIBAGRANS 🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♂️
EXCURSIONS 🚶🏼‍♀️🚶🏻

I les persones que han de constar a la JUNTA:

PRESIDENTA
VISEPRESIDENTA
SECRETARIA
TRESORERIA

Per oferir-vos o per qualsevol dubte podeu escriure’ns a afa@ribatallada.org.

Tingueu en compte que sense gent no hi ha AFA, i això vol dir NO menjador, NO extraescolars, NO acollida, NO etc. Recordeu que l’AFA SOM TOTES!

PODEU VEURE TOTA LA INFORMACIÓ DE LES COMISSIONS AQUÍ: DINS LES COMISSIONS

Què és l’AFA?

L’Associació de Famílies d’Alumnes de l’Escola Ribatallada (AFA) és una entitat sense ànim de lucre que agrupa totes les famílies d’alumnes d’aquesta escola.

L’objectiu fonamental és contribuir a la millora de la qualitat de l’ensenyament que reben els nostres fills/es. El funcionament es basa en el diàleg i en la col·laboració amb els diversos sectors de la comunitat educativa.

Els òrgans de l’AFA són l’Assemblea General i la Junta Directiva.

L’Assemblea General és l’òrgan sobirà de l’AFA. Es reuneix en sessió ordinària un cop l’any, durant el primer trimestre de cada curs acadèmic, per tal d’examinar i aprovar el balanç econòmic i el pressupost del nou exercici, així com la renovació dels nous càrrecs de la Junta Directiva. L’Assemblea General es reuneix en sessió extraordinària sempre que ho acordi la Junta Directiva o que ho demanin un nombre no inferior al 10% dels socis.

La Junta Directiva, que és l’òrgan de gestió, representació i administració de l’AFA, està formada pel president/a, vicepresident/a, secretari/a i tresorer/a, escollits en la Assemblea General els quals constitueixen la Comissió Permanent de la Junta. Per tal de guanyar operativitat en l’assoliment dels objectius que l’AFA defineix per a cada curs, el treball dins de la Junta s’organitza mitjançant comissions integrades per tots els membres de l’Associació que hi vulguin participar. Algunes d’aquestes Comissions són mixtes, s’hi treballa conjuntament amb l’equip docent de l’escola.

 

Què fem des de l’AFA del Ribatallada

L’AFA del Ribatallada està organitzada en diferents comissions sense les qual fora impossible oferir-vos les activitats que s’organitzen per als nostres fills/filles.

Tots els components som pares i mares com vosaltres que tenim ganes de posar el nostre granet de sorra a l’escola dels nostres fills i filles.

Participant-hi aconsegueixes endinsar-te a l’escola, ser present i més conscient de tot el que ofereix i pot oferir l’escola Ribatallada a tota la nostra comunitat d’alumnes, famílies i mestres.

Intentem ser una AFA força activa, amb il·lusió, ens escoltem entre nosaltres i també a l’escola i contribuïm al benestar dels nostres fills i filles entre tots i totes. Per aconseguir-ho us necessitem a vosaltres que ens llegiu!

Molts granets de sorra fan una muntanya! Tots i totes sou molt benvinguts i benvingudes!

Les comissions que tenim son les següents (per llegir les tasques més específiques descarregue-vos el doc. Dins les Comissions que és més a dalt):

Menjador: S’encarreguen d’organitzar el menjador escolar, tant a nivell del personal com amb la planificació del diferents torns i la distribució del monitors necessaris que s’encarregaran de l’aprenentage dels bons hàbits a la taula.

Extraescolars-Casals: Aquí trobareu totes les activitats pensades en el lleure dels vostres fills. Extraescolars variades, les quals es duen a terme al llarg de tot el curs acadèmic. Casalet o natació per les tardes els dies de la jornada intensiva i finalment el casal.

Comunicació: Garanteix que l’engranatge informàtic de l’AFA funcioni, gestiona l’Instagram, whatsapp Delegats, web, Drive i email de l’AFA i la gestió de dades.

Festes: Preparar i coordinar festes, diades i celebracions. Celebrem la Castanyada, Carnestoltes del barri, Sant Jordi i Sopar Carmanyola (fi de curs) i s’intenta celebrar cada any una xocolatada solidària.

Xerrades:  Proposen, promouen i organitzen xerrades d’interès per a les famílies de l’escola i, a més a més, creen vincles entre elles i amb famílies d’altres escoles.

RIBAGRANS:  Posa’t en Forma i Futbol – son activitats adreçades als pares i mares de l’escola i es fan al vespre entre setmana al pati de l’escola. 

Excursions: Són els encarregats de preparar-nos sortides pel rodal amb l’objectiu de fomentar el contacte entre famílies, el contacte amb la natura i promoure la pràctica de l’esport a l’aire lliure.

Comissió social i millores: Comissió que acompanya a l’escola en lluites per aconseguir millores al centre, treballar i barallar-se amb les administracions.
Accions aconseguides: Tandall pati de dalt, insonorització menjador i aula de música, tall de carrer entrades i sortides de l’escola i disposar de la pl. Lluís Subirana com a pati quan ho pugui gestionar l’escola.
Accions en marxa: finestres i tancats de tota l’escola.
Comissió Social, no hi ha membres ara mateix (curs 23-24) queda absorbida per millores, però van ser els creadors dels petits anuncis del Ribatallada (que encara funciona), Banc de dades del Ribatallada, accions solidàries, projecte camins escolars.

Consell Escolar: És el representant de l’AFA que assisteix a les reunions del Consell Escolar per tal de transmetre les diferents posicions de l’AFA (i viceversa).

Tresoreria: Comissió dedicada a la gestió econòmica de l’AFA.

 

Com ens podeu trobar

La Junta de l’AFA es reuneix de marera periòdica cada mes. 

Durant la celebració de la Junta és on les diferents comissions exposen idees i dubtes, es pot debatre i s’informa de com va el treball fet per cada grup. 

Podeu assistir com a socis, a qualsevol de les juntes per a fer les vostres aportacions o senzillament com a oients.

Moltes gràcies ja d’avant mà per totes les vostres aportacions! Súper feliços de comptar amb vosaltes!