Informació del Menjador

Una labor conjunta entre la Comissió de menjador, Serunion i l’escola:
La Comissió de Menjador de l’AFA és formada per mares i pares de l’escola que dediquen el seu temps de manera altruista a treballar pel bon funcionament d’aquest servei.
Ens reunim cada vegada que ho necessitem ja sigui amb els membres de la comissió, amb el nostre coordinador de Serunion o amb l’escola.

Tenim molt contacte amb l’equip directiu de l’escola i el seu projecte educatiu; ens assessoren i ens ajuden quan cal. Seguim la mateixa línia i formem un bon equip!

Sempre en constant evolució i millora.
Els darrers anys de pandèmia i limitacions no ens han fet perdre la implicació i dedicació vers l’estona de menjador de l’escola.

A la nostra escola tenim Cuina Pròpia i tot el menjar es cuina a l’escola, no rebem aliments precuinats.

La renovació de la cuina l’estiu de 2016, ens ha permès taules de treball àmplies, zona de fogons amb una bona campana extractora, zona de piques i rentavaixelles còmode i neveres grans i àmplies. Tenim la sort que la cuina és gran.
L’any 2017 vam adquirir un forn de cocció mixta al vapor que millora molt positivament la cocció i el tracte dels aliments. Els infants poden gaudir de verdura cuita al vapor i molts altres plats, a més a més de optimitzar recursos ja que permet fer vàries elaboracions al mateix temps. La cuinera ha fet cursos per treure’n el
màxim de rendiment.

Aspectes pedagògics del menjador

 • A l’hora del menjador es fa un reforç dels hàbits que s’ensenyen a casa: menjar amb coberts, ben asseguts, normes d’higiene, etc. Amb l’exigència adequada a cada etapa del infant.
 • A l’estona d’esbarjo es presenten propostes d’activitats, es respecte el joc lliure i s’acompanya als infants. Els monitors son els adults de referència, participen ja sigui amb la seva presència, fent de moderadors o de dinamitzadors de les activitats i el temps.
 • Participem en el projecte interdisciplinari de l’escola! al 2on trimestre celebrem un dinar en consonància amb el tema escollit.
 • Tenim sorpreses durant el curs amb dinars dinàmics i divertits! Unes postres especials per un dia especial, un menú escaient a la celebració d’una diada, etc.
 • Celebrem el Nadal amb un dinar especial la darrera setmana del 1er trimestre.
 • Celebrem el final de curs amb un dinar especial la darrera setmana del 3er trimestre.
 • Des de Serunion també fan propostes pedagògiques com els Nutrifriends (plats una mica diferents que es presenten de manera atractiva amb l’objectiu de tastar ingredients diferents, els alumnes fan votacions i hi ha un grup també que els evalúa).

Pandèmies com la del Covid-19 ens van fer aplicar normes i limitacions que van fer variar el calendari de dinars especials i sorpreses, fins a anular-ho tot. Esperem que no torni a passar.
El curs 2021-2022 es va anar reemprenent la normalitat.
El curs 2022-2023 comença amb total normalitat.

Persones referents al menjador:

La cuinera: La Sílvia; fa més de 8 anys que porta la cuina del menjador del Ribatallada, és treballadora, molt implicada, sempre disposada a reciclar-se i a aprendre coses noves! Coneix bé als alumnes i és accesible durant l’estona del menjador, tots la coneixen!

El Coordinador: L’Aitor, també amb una llarga trajectòria a l’escola més de 6 anys, vetlla pel bon funcionament del servei. A més a més, dur un dels grups del segon torn. Referència de tots els monitors i monitores. Dinamitzador excel·lent del temps, de les activitats i dels alumnes i els monitors!

El curs 22-23 el trobareu a l’hora d’atenció a les famílies, els dimecres de 9 a 10h al menjador de l’escola.

Fets més significatius del menjador:

 • Curs 2014-2015 – Ens adherim a Serunion
 • Estiu 2016 – fem la cuina nova!
 • Estiu 2017 – comprem forn cocció mixta al vapor
 • Curs 2017-2018 – incorporació primer aliments ecològics (pasta, llegums, arròs i 1 peça de fruita a la setmana)
 • Curs 2017-2018 – s’incorpora monitora de 5º i 6º que parla en anglès als alumnes
 • Curs 2018-2019 – nou aliment ecològic es suma a la llista! (iogurt i ou)
 • Curs 2019-2020 – retirem l’ou com aliment ecològic per la poca durabilitat del producte, llencem molts brics i no ens aporta confiança.
 • Curs 2020-2021 – Es traspassa la gestió a Serunión per mitjà de l’APP “ColeCHEF”
 • Curs 2021-2022 – comprem rentavaixelles nou
 • Curs 2022-2023 – Atenció presencial a les famílies, dimecres de 9h-10h al menjador de l’escola
 • Curs 2022-2023 – Iniciem Projecte Plats: es canvien les safates per plats, dinem com a casa! més enllà del canvi pròpiament dit: càrrecs de parar taula, consciència de la quantitat que ens servim, classificació plats i coberts al desparar taula, reciclatge.

Un dia qualsevol al menjador. 2021.

Estiu 2016, canvis a la cuina! Molt emocionats que el projecte arrenqui!

Estiu 2016, canvis a la cuina! Molt emocionats que el projecte arrenqui!

77ccbd59 da50 4af9 841c 1cc6202001de

Cartell de la Festa d’Inauguració de la cuina, curs 2016-2017. Els pares la van poder veure i passejar-s’hi!

Dinars de colors 2017 2018

Dinar de colors celebrat al febrer, curs 2017-2018

Dinar tematic Xina 2017 2018

Dinar Temàtic de la Xina, curs 2017-2018